Prèntelòntje - CRS

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Prèntelòntje

Nieuws in detail18 maart 2011

Cees Robben Prèntelòntje in zorgcentrum Padua

Barbara Robben onthulde onthulde drie weken geleden het straatnaambordje van haar opa, het Cees Robben Prèntelòntje in zorgcentrum Padua. In een gang van de verpleegafdeling, waar zij werkt, is een achttal prenten manshoog aangebracht met verbindende tekeningen van Johan Verwiel uit Goirle.  

De Cees Robbenstichting (CRS), opgericht door de kinderen van de Goirlese kunstenaar, heeft acht prenten laten uitvergroten en Johan Verwiel en Lia Luijben gevraagd om de pentekeningen kunstzinnig met elkaar te verbinden. Zo ontstond het Paduaproject ‘De kringloop van het leven’. Op het thema van de vier jaargetijden, hebben de twee kunstenaars uit Goirle de gang met kleuren en tekeningen op de muren opgesierd. Verder hangt er een portret van Cees Robben en verklarende teksten over de betekenis van Cees Robben.

Als dank voor het werk door de beide kunstenaars, heeft het dagelijks bestuur van de CRS vandaag enkele passende cadeaus ten huize van Johan en Lia bezorgd. Zo kregen zij een waardecheque en de tien boekjes over het werk van Cees Robben.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu