Stadswandeling - CRS

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Stadswandeling

 


Stadswandeling met Cees Robben groot succes

De vier stadswandelingen op 18 en 19 april 2015, waren binnen enkele dagen volledig volgeboekt. Tientallen mensen moesten helaas worden teleurgesteld. De Cees Robbenstichting kreeg veel positieve reacties. Hieronder een greep uit de reacties:

Hoi  Wilma en je broers
Het was een leuke en gezellige middag, het is altijd weer mooi om die verhalen en spreuken van jullie pa te  lezen en te horen. bedankt en tot ziens groeten Simon en  An

Goeie  avond Wilma,
De  familie Robben heeft weer veel mensen een geweldige middag bezorgd. Dank je wel hiervoor, misschien voor herhaling  vatbaar?
Nogmaals  bedankt namens ons groepje....... Mieke van Nunen.

Wilma,
Dankjewel  voor de fijne middag. Die was super goed verzorgd en zeer  de moeite waard. Ik  ben benieuwd naar de foto's van onze wandeling van deze  middag.
Met  hartelijke groeten. Marij  van Spreeuwel

Goeienavond  Wilma,
Graag  wil ik je laten weten dat ik vanochtend (zondagmorgen) genoten heb van de  wandeling die jullie samen met de stadsgidserij hebben  georganiseerd. Ik heb verschrikkelijk moeten lachen en dat is altijd gezond. Wat  heeft je broer een talent om de tekst tot leven te brengen! Is toch anders dan  wanneer je hem zelf leest. En dan die leuke stukjes ertussen in de kerk, in de  Nieuwlandstraat en de huisartspraktijk. Wat een creativiteit alom. De ontvangst  en de afsluiting waren gezellig. De organisatie was perfect. Kortom, een heel  gezellig stuk zondag. Kan eigenlijk een eventuele volgende keer niet meer  geëvenaard worden. Hartelijke groeten, Marijke  Bos.

Film en foto's
Deelnemer Gerard Otten maakte een filmpje van de voordracht van een gedicht spontaan gedeclameerd door Ruud van Doorn. Bij Zoete Zaken in de Tuinstraat waar de toepasselijke prent: 'Moederdag Taartendag' hing, stak hij van wal. Bij Prenten (in de menubalk) staat een link naar een filmpje op YouTube. Bij Foto's (in de menubalk) vindt u impressies door diverse deelnemers aangeleverd. Waarvoor hartelijke dank.


Eerste groep zaterdag 18-4-2015 (10:45 uur) - foto Jan Loonen

Tweede groep zaterdag 18-4-2015 (13:45 uur) - foto Jan Loonen


Derde groep zondag 19-4-2015 (10:45 uur) - foto Mimi van den Hout


Vierde groep zondag 19-4-2015 (13:45 uur) - foto Mimi van den Hout

De vier groepen kregen tijdens hun wandeling kleine toneelvoorstellingen (sketches) te zien, in de kerk op De Heuvel, op straat in de Nieuwlandstraat bij atelier By Monique en in de voormalige dokterspraktijk van Dr. Wouts in de Tuinstraat. De sketches werden geweldig neergezet door de acteurs. Bijzonder was ook het bezoek aan de Zusters van Liefde aan de Oude Dijk. Daar kregen de groepen uitleg over het werk van de zusters in de fraaie kapel. In een gang was een mini-tentoonstelling met toepasselijke prenten te zien.


Bijzondere stadswandeling met Cees Robben
 

 
Cees Robben, de legendarische Tilburgse tekenaar en dichter, vooral bekend van de ‘Prent van de week’, is het subject pur sang van stadswandelingen op 18 en 19 april 2015.  De wandeling gebaseerd op zijn oeuvre wordt georganiseerd door de Cees Robben Stichting (CRS) en de Stadsgidserij van Tilburg. Het 12,5 jarig bestaan van de CRS, die het cultureel erfgoed van Cees Robben bewaart en levendig houdt, is aanleiding voor een feestje.
Daarom wordt het een bijzondere wandeling langs 25 plekken in de binnenstad van Tilburg. Deelnemers zullen worden getrakteerd op uitvergrote prenten die te maken hebben met de locatie of huidige bestemming van een pand. Onderweg worden door acteurs sketches vertoond. Er is een muzikaal intermezzo door studenten van Factorium. In het gebouw van de Zusters van Liefde Oude Dijk komt een kleine expositie. Zo is de hele wandeling doorspekt met arte facte van Cees Robben.
 
 
Op beide dagen start de wandeling met koffie en gebak bij Cinecitta in de WII-straat en eindigt hij op gepaste wijze ‘in de geest van Cees Robben’ bij De Burgerij in de Noordstraat. De kosten bedragen 10 euro per persoon.
 
 
18 april
 
Wandeling 1: inloop en ontvangst bij Cinecitta om 10.45 uur
 
Wandeling 2: inloop en ontvangst bij Cinecitta om 13.45 uur
 
 
19 april
 
Wandeling 3: inloop en ontvangst bij Cinecitta om 10.45 uur
 
Wandeling 4: inloop en ontvangst bij Cinecitta om 13.45 uur
 
 
Reservering is noodzakelijk.
 
Dat kan via e-mail
wilmarobben@home.nl
 
of telefoon 013-53 000 11.


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu